15.000e uitzending Met het Oog op Morgen op 10 mei
zondag 5 mei 2019

15.000e uitzending Met het Oog op Morgen op 10 mei

Komende vrijdag wordt de 15.000e uitzending van Met het Oog op Morgen uitgezonden, live vanuit de Verkadefabriek in Den Bosch. Het late night-programma van NPO Radio 1 is sinds de eerste aflevering in 1976 weinig veranderd. Nog steeds start elke uitzending met Gute Nacht Freunde, “buiten is het 10 graden, binnen zit…” en een persoonlijke opening van de presentator.

De tientallen presentatoren die Het Oog gepresenteerd hebben, lagen veelal nachten te peinzen over de inhoud van die opening. Het mag een grappige woordspeling zijn, een kritische overpeinzing of een huishoudelijke anekdote. Een column in het klein, een gesproken handtekening.

Voor één keer bepalen niet de presentatoren de start van Het Oog, maar de luisteraar. Voor de feestelijke uitzending op 10 mei zoekt de NOS naar de beste opening bedacht door een luisteraar. Zoals het een opening van Het Oog betaamt, mag dat overal over gaan, maar bij voorkeur over de actualiteit.

Bedenk een opening en mail die naar speciaal.oog@nos.nl. De presentatoren van Het Oog kiezen de beste inzending uit, die daadwerkelijk de opening voor de 15.000e uitzending zal zijn, op 10 mei vanaf 23.00 uur op NPO Radio 1.

Bron: NOS/BM

Bericht delen