dinsdag 16 januari 2018

Lokale omroep M.O.S. Radio niet verder

De Mookse lokale omroep M.O.S. Radio stopt 1 juni met uitzendingen. Het besluit is een gevolg van de weigering van de Mookse gemeenteraad om het Commissariaat van de Media een positief advies te geven over de aanvraag voor een nieuwe zendvergunning. De Stichting Lokale Omroep Mook en Middelaar en Omroep Gennep willen in de nieuwe regionale zender Nima (Niers en Maas) samen verder.

Met de nieuwe organisatie denken de omroepen de kop van Limburg een professioneel radio- en tvstation te kunnen bieden. De Mookse gemeenteraad steunde echter met een nipte meerderheid een amendement van de VVD. Daarin wordt het verzoek van de Stichting Lokale Omroep Gennep en Omstreken om ook in de gemeente Mook en Middelaar te gaan uitzenden afgewezen.

De VVD vindt de nieuwe regionale omroep niet representatief voor de gemeente Mook en Middelaar. Voorzitter Paul Sutmuller van de Mookse omroepstichting zegt verbijsterd te zijn over het negatieve raadsbesluit: “Onze aanvraag wordt ten onrechte gekoppeld aan de aversie tegen Limburg. Dit is je reinste partijpolitiek.” MOS-Radio bestaat sinds 1993 en telt een twintigtal medewerkers.

Bron: pieterjanssen.web-log.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen