dinsdag 16 januari 2018

Live radio vanaf NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival

Met het gratis toegankelijke Hart & Ziel Festival viert NPO Radio 4 vrijdag de kracht van klassieke muziek. In Tivoli Vredenburg in Utrecht sluit de publieke klassieke radiozender samen met luisteraars en muziekliefhebbers de uitzendweek van de Hart & Ziel Lijst feestelijk af.

Borrelen met Bach, de Hart & Ziel pubquiz, roltrapconcerten, tai chi op live muziek, een muzikale knutselhoek of een lunchconcert met het Radio Filharmonisch Orkest: de hele dag zijn er allerlei optredens en muzikale activiteiten zodat bezoekers van alle leeftijden het ultieme Hart & Ziel-gevoel ervaren.

Van 07.00 tot 21.00 uur luistert de NPO Radio 4-luisteraar naar een locatie-uitzending vanaf het festival. In het bijzijn van de festivalbezoekers tellen NPO Radio 4-presentatoren Margriet Vroomans, Ab Nieuwdorp, Niels Heithuis, Mieke van der Weij, Hans Haffmans en Dieuwertje Blok af naar de ongeëvenaarde nummer 1 uit de Hart & Ziel Lijst van 2016: Bachs Matthäus Passion. Op de roltrappen van en naar de live-uitzending in de K. F. Hein Foyer komen de Hart & Ziel-liefhebbers in de juiste sfeer door prachtige vioolmelodieën en live gezongen klassieke muziek.

Behalve diverse musici en professionals leveren festivalbezoekers zelf ook een bijdrage aan de kunsten. Voor de Mozarts in de dop geeft componist Joost Kleppe een workshop componeren, live ondersteund door het Aristos Quartet. Tijdens de workshop concertfotografie leert een professionele fotograaf bezoekers de kneepjes van het vak: hoe leggen zij de mooiste concerten vast met hun smartphone? De muzikale toiletjuffrouw zorgt voor een ontspannen toiletbezoek met mini-concerten van jong aanstormend talent.
De finale van de dag is het Hart & Ziel Concert om 20.15 uur in de Hertz-zaal, met het Nederlands Blazers Ensemble en diverse solisten. Om 19:25 uur zendt de NTR op NPO 2 het TV-programma Hart & Ziel uit, met impressies van het festival en reportages. Het afsluitende concert is van 20.15 tot 21.30 uur live te volgen op NPO Cultura. Van zaterdag 15 tot en met woensdag 26 oktober genieten luisteraars op het digitale themakanaal Radio 4 Concerten non-stop na van de Hart & Ziel Lijst.

Met de Hart & Ziel Lijst gaat NPO Radio 4 op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die luisteraars het meest raken, inspireren of energie geven in het dagelijks leven. Hiermee duikt de publieke radiozender in de ongekende kracht van klassieke muziek. De lijst is 10 tot en met 14 oktober van 07.00 tot 19.00 uur te horen op NPO Radio 4 en radio4.nl. Tijdens de uitzendweek besteden ook NPO 2 en NPO Cultura aandacht aan de muziekstukken die hart en ziel raken.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

 

Bericht delen