dinsdag 16 januari 2018

Lijsttrekkers en jongeren in NPO FunX debat

Op woensdag 8 maart gaan PvdA, D66, GroenLinks, DENK en een grote, kritische groep stadsjongeren met elkaar het gesprek aan tijdens het FunX verkiezingsdebat. Dat maakten FunX-dj’s Morad en Shay zojuist bekend op NPO FunX.

In het hart van Den Haag gaan vier politici onder toeziend oog van debatleidster Shay Kreuger met elkaar de strijd aan. FunX-dj Eva Cleven is de moderator tussen de politici en het publiek: jongeren uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Het debat is tussen 19.00 en 21.00 uur live te volgen via funx.nl, 3fm.nl, npo3.nl, NPO 101 en Salto TV.

Het leenstelsel, de struggle om een betaalbare huurwoning te vinden, etnisch profileren of het minimum jeugdloon: het zijn allemaal onderwerpen die een grote rol spelen in het leven van stadsjongeren. Daarom staan deze en andere thema’s centraal tijdens het FunX verkiezingsdebat.

Lodewijk Asscher (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks), Vera Bergkamp (D66) en Tunahan Kuzu (DENK) gaan met elkaar de confrontatie aan, in het bijzijn van een grote groep stadsjongeren. Zij stellen scherpe vragen en zorgen ervoor dat ze precies datgene te weten krijgen om op 15 maart de juiste keuze te kunnen maken.

FunX-dj Shay Kreuger: “Dat zowel de PVV als de VVD er niet bij zijn is voor hen een gemiste kans. Maar we zijn blij met de partijen die het gesprek wél aangaan met onze kritische luisteraars.”

Bron: NPO FunX/BM

Bericht delen