Liesbeth Staats presenteert De Ochtend van 4
maandag 16 augustus 2021

Liesbeth Staats presenteert De Ochtend van 4

Liesbeth Staats is vanaf 4 september de nieuwe presentator van het programma De Ochtend van 4, op zaterdag en zondag voor KRO-NCRV op NPO Radio 4. Zij volgt Niels Heithuis op, die zich gaat concentreren op zijn werk voor NPO Radio 1.

Liesbeth Staats werkte eerder onder meer voor het NOS Jeugdjournaal, Brandpunt en voor VPRO Radio. Zij is groot liefhebber van klassieke muziek, die vanaf haar schooltijd een belangrijke rol in haar leven speelt.

Ze kijkt uit naar haar werk voor NPO Radio 4: “Ik ben al tijden vaste luisteraar van De Ochtend van 4 en vind het een heerlijk programma om de dag mee te beginnen. Ik ben journalist en houd van nieuws en actualiteiten. In de combinatie met klassieke muziek komt er heel veel samen.”

Niels Heithuis blikt tevreden, maar ook met enige weemoed terug op zijn tijd bij De Ochtend van 4: “Ik ben trots op wat we hebben bereikt in het weekend: mooie luistercijfers en enthousiaste reacties van luisteraars op de toon van het programma. Maar de aandacht die het nieuwe platform Pointer vergt, leidt ertoe dat ik het werk door de week niet meer met het weekend kan combineren. Ik draag de vroege zaterdag en zondag met vertrouwen aan Liesbeth over.”

Zendermanager van NPO Radio 4 Simone Meijer over het vertrek van Niels: “Ik ben er zeker van dat hij vanaf september met veel plezier aan het zaterdagse en zondagse ontbijt zal luisteren naar Liesbeth Staats. Zij is een nieuw geluid op NPO Radio 4, een ervaren journaliste met een groot hart voor klassieke muziek. Ik heet haar dan ook van harte welkom en kijk uit naar De Ochtend van 4 met Liesbeth.”

Bron: NPO Radio 4/BM

Bericht delen