Lex Harding viert vijftigjarig dj-jubileum
dinsdag 16 januari 2018

Lex Harding viert vijftigjarig dj-jubileum

Lex Harding maakte vijftig jaar geleden zijn eerste radioprogramma. De dj viert dat jubileum met het boek: Lexjooo. Daarin blikt hij terug op zijn carrière aan de hand van 78 nummers die ook op een cd bijeen zijn gebracht.

Harding beschrijft zijn favoriete songs en neemt de lezer mee naar hoogtepunten uit zijn tijd als dejay. Hij vertelt over zijn ontmoeting met popsterren en haalt herinneringen op aan zijn tijd als discjockey. In het boek vertelt hij over nummers als The Dock Of The Bay (Otis Redding), Moondance (Van Morrison), Hurricane (Bob Dylan), Space Oddity (David Bowie) en A Boy Named Sue (Johnny Cash).

Harding begon in 1967 bij Radio Dolfijn. In de jaren zestig en zeventig was hij discjockey bij Radio Veronica. Daar maakte hij onder meer De Lex Harding Show en het avondprogramma Lexjo. Hij was ook betrokken bij de oprichting van de Veronica Omroep Organisatie, de stichting Nederlandse Top 40, Sky Radio, RTL-Veronique, Radio 538, TMF en Slam FM. Het boek ligt vanaf november in de winkel.

Bericht delen