dinsdag 16 januari 2018

Lex Harding kritisch over leiding NPO

Met het verdwijnen van het programma Stenders Platenbonanza zwelt de kritiek op de leiding van de NPO aan. Ook radio-icoon Lex Harding bemoeit zich nu met de kwestie. In een spijkerharde brief aan de top van de publieke omroep noemt hij het schrappen van het populaire NPO Radio 2-programma een ‘minachting voor de luisteraar’.
 

‘Zelden was er op de Nederlandse radio een programma dat met zoveel deskundigheid en passie gemaakt werd. Een programma waar gezien de populariteit enorm veel luisteraars plezier aan beleven. Het getuigt van minachting voor de luisteraar om juist dat programma te schrappen’, schrijft media-ondernemer Harding, die jarenlang Veronica-dj was en aan de wieg stond van Sky Radio en Radio 538.

Rob Stenders raakte recent in de problemen omdat hij koos voor een transfer van AVROTROS naar zijn ‘oude vertrouwde nest’ BNNVARA. Hij had erop gerekend dat hij Platenbonanza, dagelijks tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 2, kon blijven maken. Maar de NPO besliste anders: het tijdslot bleef toch bij AVROTROS. Namens die omroep presenteert nu Annemieke Schollaardt, die overkomt van 3FM.

BNNVARA, de nieuwe baas van Stenders, schaart zich achter de brief van Harding. “Uit het hart van een radiodier in hart en nieren, die ruimschoots heeft bewezen te weten wat radioluisterend Nederland wil”, aldus omroepbaas Gerard Timmer. “Een oproep waar ik het alleen maar hartgrondig mee eens kan zijn. Die aansluit bij de inzet waarmee BNNVARA poogt Rob terug te krijgen op primetime op NPO Radio 2.”

Bron: AD/BM

Bericht delen