dinsdag 16 januari 2018

Lex Harding begint radiostation LXClassics

Uit onvrede met het huidige muziekaanbod is ex-radio dj Lex Harding gestart met een nieuw radiostation: LXClassics. De internetradiozender draait tijdloze muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

Lex Harding: “Ik ben in toenemende mate ontevreden over het muziekaanbod op Nederlandse radiostations. Dat ligt natuurlijk vooral aan mezelf, ik grijp graag terug naar de tijd dat ik zelf nog discjockey was. Daartoe aangespoord door Rob Stenders ben ik toen maar voor mezelf begonnen.”

Behalve Stenders hebben ook Jelle Haaima (techniek) en Maurice Verschuuren (vormgeving) er voor gezorgd dat Harding uit een enorme muziekvoorraad ruim 2000 liedjes kon kiezen, die nu dagelijks onder de naam LXClassics overal ter wereld als internetradiostation te beluisteren zijn.

Harding: “Het enige criterium dat ik heb gehanteerd is dat ik de liedjes zelf leuk moet vinden, maar met mijn radioachtergrond zorg ik er natuurlijk ook voor dat ‘doorluisteren’ is gewaarborgd en de ‘tune out factor’ wordt vermeden, zodat ook anderen het station leuk vinden”. Bij de samenstelling ligt de nadruk op de jaren ’60, ’70 en ’80, de periode waarin Harding zelf actief was als discjockey. Het resultaat is een stream met tijdloze liedjes, die grotendeels op geen enkel ander radiostation in Nederland te horen is.

Een motto was snel bedacht: ‘The Magic Of Music’. Hardings ex-collega’s Adam Curry, Wessel van Diepen en Simone Walraven hebben de jingles ingesproken. “Het is net als vroeger, alleen maar plaatjes draaien die ik zelf leuk vind. Discjockeys mogen dat tegenwoordig niet meer. Een groot verschil met vroeger is dat er niet gepresenteerd wordt en ik ga dat ook echt nooit meer doen, het gaat bij LXClassics alleen om de muziek. Het is een onderneming zonder winstoogmerk, ik hoef er niks aan te verdienen, dus er zijn op LXClassics geen reclames te horen”, aldus Harding.

Harding was in de jaren ’60 en ’70 discjockey bij Radio Veronica en presenteerde in de jaren ’80 de Top 40 op 3FM. Hij was betrokken bij de oprichting van de Veronica Omroep Organisatie, de stichting Nederlandse Top 40, Sky Radio, RTL-Veronique, Radio 538, TMF en Slam FM.

LXClassics is te beluisteren via de site LXClassics.com of via radioapps zoals TuneIn Radio en vTuner.

Bron: LXClassics

Bericht delen