Laatste uitzending OVT met Jos Palm en Paul van der Gaag
donderdag 23 maart 2023

Laatste uitzending OVT met Jos Palm en Paul van der Gaag

Op zondag 26 maart presenteren Jos Palm en Paul van der Gaag voor het laatst OVT. Zij nemen afscheid van OVT als presentatoren, en om hen te eren neemt het radioprogramma feestelijk afscheid van hen met een bijzondere uitzending op die dag.

Met historische en actuele onderwerpen zoals luisteraars van OVT gewend zijn, maar ook met een hoekje voor de persoonlijke historische interesses van Jos en Paul. Voor één keer zijn zij namelijk niet alleen de interviewers maar ook de geïnterviewden. In de twee uur durende uitzending zullen de heren persoonlijke anekdotes delen over meer dan dertig jaar OVT. De presentatie ligt in handen van Laura Stek en Julie Blussé en de uitzending vindt plaats op zondag 26 maart om 10.00 uur bij de VPRO op NPO Radio 1.

Paul van der Gaag (eindredacteur OVT): “Ik ben al vanaf het eerste seizoen bij OVT betrokken, al ruim 30 jaar. In die tijd is OVT een onmisbaar instituut op de radio geworden. Er ligt een stevig fundament en we laten een uitstekende redactie achter, waar ik alle vertrouwen in heb.’

Jos Palm (presentator OVT): “Ik heb er menig traan om gelaten. Alleen al om de lieve collega’s en het programma straks in de steek te moeten laten. Maar er is een tijd van komen en gaan en zo gaat dat in het leven. En dat hoort ook zo. Niet getreurd. Onze presentatoren die u nu al kent, Julie Blussé en Laura Stek blijven de vertrouwde stemmen van OVT.”

Jos Palm gaat historische podcasts maken, onder meer over helden, schurken en andere stervelingen. Voor Historisch Nieuwsblad presenteert hij de Historische Boekencast, en verder hoopt hij ooit nog het historische boek te schrijven dat menig historisch boek overbodig maakt.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen