KRO-NCRV Radioschool op zoek naar talenten
dinsdag 16 januari 2018

KRO-NCRV Radioschool op zoek naar talenten

Twee jaar geleden is de KRO-NCRV Radioschool van start gegaan en de omroep is trots dat veel van de talenten inmiddels een baan in de media hebben. Ook het komende jaar gaat KRO-NCRV met een nieuwe club jongeren van start.

Die krijgen de kans om alles te leren wat je vandaag de dag als radiomaker moet weten. Dat gebeurt met drie pijlers: workshops, ervaring en netwerk.

Deelnemers krijgen wekelijks een workshop van ervaren mensen uit de praktijk. De onderwerpen variëren van verslaggeving tot stemgebruik, van improviseren tot interviewen en alles daar omheen. Want welke kant je ook op wilt binnen de radio, het helpt enorm als je weet hoe alle disciplines werken.

De talenten maken wekelijks samen een programma op NPO Radio 1, waarbij ze zelf de inhoud verzinnen en uitvoeren: van verslaggeving en redactie tot regie. Daarnaast maken ze podcasts waarbij ze kunnen freewheelen en alles uitproberen wat met radio te maken heeft. Bovendien laat de organisatie ze af en toe meelopen met één van de zestien radioprogramma’s die de KRO-NCRV maakt.

Deelnemers zitten midden tussen de redacties van bijvoorbeeld Gijs 2.0, De Ochtend, De Wild in de Middag, Adres Onbekend, en ga zo maar door. 

Aanstaande zaterdag start de inschrijving. Opgeven is mogelijk tot 29 oktober. Meer informatie is hier te vinden.

Bron: BM/KRO-NCRV

Bericht delen