dinsdag 16 januari 2018

Kort geding FunX tegen besluit Verhagen

FunX is diverse juridische procedures gestart tegen de verlengingsbesluiten voor FM-frequenties van Minister Verhagen van Economische Zaken. De rechtbank in Rotterdam behandelt de procedures, waarin de urban radiozender om voorlopige voorzieningen verzoekt, op dinsdag 26 juli vanaf 9.30 uur.

Minister Verhagen besloot in maart de landelijke FM-frequenties voor de commerciële zenders als Radio 538, Sky Radio, Radio Veronica, BNR, Q-music, SLAM!FM en 100% NL te verlengen tot 1 september 2017. De zenders betalen daar een beduidend lager bedrag voor dan eerst. FunX heeft daar bezwaar tegen, maar wil die bezwaren hangende de procedures nu niet toelichten.

FunX stoort zich ook aan de besluiten van de minister om de vrijgekomen kavels A7 en A8 opnieuw te verdelen aan omroepen, die een bijdrage willen leveren aan de omschakeling naar digitale radio. De 17,5 miljoen euro die de overheid wil zien voor het kavel A7, het voormalige kavel van Arrow Rock, werd in mei te duur bevonden door Kink FM-eigenaar V-Ventures. Het bleek een voorbode voor het einde van Kink FM. Broadcast Magazine heeft gemeld dat A7 niet verdeeld wordt, omdat geen van de aanvragers aan alle eisen van de overheid voldoet. Het ministerie zou zich nu beraden op de verdeling van A7.

FunX wordt zelf bedreigd door het stopzetten van de subsidie vanaf 2013.

Bron: 3VOOR12

Bericht delen