dinsdag 16 januari 2018

Kort geding FunX afgewezen

Het kort geding dat FunX tegen de staat had aangespannen over de uitgifteprocedure van landelijke commerciële etherfrequenties is dinsdag afgewezen. Samengevat komt het erop neer dat FunX daardoor niet verder kan gaan als commerciële zender. Tegelijkertijd stopt de overheid vanaf 1 januari 2013 met het verlenen van subsidie aan FunX, waardoor ook het doorgaan als publieke zender in gevaar komt.

Volgens FunX-directeur Willem Stegeman telt FunX nu echt niet meer mee: “De ene minister zegt: ‘u krijgt geen subsidie meer, dus ga eens verder kijken’. De andere minister zegt ‘er is geen plek voor je als commerciële omroep’.” Stegeman stelt dat het lot van FunX nu in handen van de luisteraars ligt.

De zender gaat actie voeren. ‘Het is niet de eerste keer in de mediageschiedenis dat luisteraars in actie komen voor behoud van een zender. Wij moeten opkomen voor onze zaak!’, is te lezen op de website www.funx.nl.

Uiteindelijk bepaalt de politiek hoe het verder gaat met FunX. “Wij zijn jaren geleden mogelijk gemaakt door het politieke klimaat van toen. We worden nu onmogelijk gemaakt door het politieke klimaat van nu,” zegt Stegeman.

Bron: FunX/Broadcast Magazine

Bericht delen