dinsdag 16 januari 2018

Kooijmans presenteert Theater van het Sentiment

Jeanne Kooijmans keert als radiopresentator terug bij de KRO, de omroep waar ze in 2010 na 23 jaar afscheid nam. Vanaf 4 januari presenteert zij het befaamde radioprogramma KRO’s Theater van het Sentiment, iedere zaterdag en zondag op Radio 5 Nostalgia.

Behalve voor Kooijmans is de start van de uitzendingenreeks ook voor het Theater van het Sentiment een comeback. Het met de Zilveren Reiss-microfoon en de Gouden RadioRing bekroonde programma werd na ruim 16 jaar op 29 augustus 2013 voor het laatst uitgezonden op Radio 2. In het nieuwe jaar heropent het Theater van het Sentiment op Radio 5 Nostalgia.

Eerder presenteerde Kooijmans voor de KRO televisie Ontbijt TV en Ook dat nog! Voor de KRO radio was zij het gezicht van Café Kooijmans op Radio 5 en in een verder verleden vormde zij samen met Peter van Bruggen het boegbeeld van het legendarische ochtendprogramma De Breakfast Club. In 2008 kreeg zij de Radiobitches Oeuvre Award uitgereikt, een prijs bestemd voor een radiovrouw die veel heeft betekend voor het radiolandschap.

Theater van het Sentiment is een nostalgische voorstelling in twee bedrijven waarin steeds één dag uit het verleden tot leven komt. In de eerste uitzending staat de kroondag 4 januari 1966 twee uur lang centraal.

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen