dinsdag 16 januari 2018

Klinische opname voor stalken Ruud de Wild

​Een 43-jarige vrouw is woensdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 193 dagen gevangenisstraf waarvan 180 dagen voorwaardelijk voor het stalken en bedreigen van radio-dj Ruud de Wild in 2013 en 2014.

Ook kreeg de vrouw een contactverbod voor twee jaar, mag zij niet in Hilversum komen en moet zij voldoen aan de meldingsplicht en zich voor een jaar klinisch laten opnemen.

De vrouw stuurde de De Wild, presentator bij Radio 538, in de periode van februari 2013 tot en met september 2014 meer dan 100 e-mails en meer dan 500 twitterberichten. De berichten waren seksueel getint, bedreigend en onsamenhangend van inhoud. Ook bezocht de vrouw in augustus  2014 de radio-dj op zijn werkadres in Hilversum waarbij ze hem probeerde aan te raken. De rechtbank achtte belaging en bedreiging bewezen.

De rechtbank legde een straf op die gelijk is aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank hield bij het opleggen van de straf er rekening mee dat de vrouw de radio-dj stalkte als gevolg van haar psychische aandoening. Klinische opname is daarom noodzakelijk. Als de vrouw zich binnen twee jaar schuldig maakt aan strafbare feiten of de gestelde bijzondere voorwaarden niet nakomt, loopt zij het risico alsnog de voorwaardelijke gevangenisstraf uit te moeten zitten.

Ruud de Wild verlaat Radio 538 overigens eind augustus, omdat zijn contract dan afloopt. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, nu nog actief bij NPO 3FM, nemen zijn zendtijd over.

Bron: Broadcast Magazine/Rechtspraak.nl

Bericht delen