dinsdag 16 januari 2018

Klassiek Geeft: 1723 instrumenten ingezameld

De actie Klassiek Geeft van Radio 4 is afgesloten. In aanwezigheid van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd vrijdag de uitslag bekend gemaakt. In totaal schonken luisteraars 1723 muziekinstrumenten aan de actie.

De veiling heeft 16.030 euro opgebracht en aan donaties kwam 28.018 euro binnen, dit maakt samen een bedrag van 44.048 euro. De opbrengst van Klassiek Geeft komt geheel ten goede aan het Instrumentendepot Leerorkest.

Marwil Straat, zendermanager Radio 4, is gelukkig met de grote opbrengst: “Het is fantastisch om te merken hoe onze luisteraars betrokken zijn bij onze actie en massaal hun oude instrumenten hebben ingeleverd, meeboden op een veilingitem of een donatie deden. Hiermee geeft het Instrumentendepot Leerorkest vele kinderen de kans om een muziekinstrument te leren bespelen. Zo geven we de liefde voor muziek door aan een nieuwe generatie en dat is waarvoor we de actie voor de tweede keer op touw hebben gezet.”

Tijdens de finale vanuit VondelCS was de animo om instrumenten in te leveren groot. Sommige luisteraars kwamen aan met boodschappentassen vol instrumenten. Dit leidde tot een rij bij het inzamelpunt in het Vondelpark in Amsterdam.

Bron: Radio 4

Bericht delen