Kink keert terug met Michiel Veenstra als programmaleider
maandag 1 oktober 2018

Kink keert terug met Michiel Veenstra als programmaleider

Michiel Veenstra, nu nog actief bij NPO 3FM, wordt programmaleider bij Kink. De zender voor alternatieve muziek die in 2011 verdween keert op 1 februari terug als digitaal radiostation, zonder analoge etherfrequentie.

Veenstra gaat de zender ‘vanaf nul’ inrichten. Hij bepaalt de muzikale richting en selecteert dj’s. Zelf gaat hij de ochtendshow presenteren.

KinkFM werd in 1995 opgericht. Het station stopte na 16 jaar. Voor aandeelhouder Vereniging Veronica leverde het station niet genoeg geld op. Op het hoogtepunt in 2011 trok KinkFM wekelijks 190.000 luisteraars.

De terugkeer van Kink (nu zonder ‘FM’) is niet onverwachts. Na vier jaar onderhandelen kocht oud-oprichter Jan Hoogesteijn een paar jaar geleden de merknaam van Veronica. De koop was “uit emotionele overwegingen”, zegt hij. “Ik heb die naam ooit bedacht. Ik wilde niet dat iemand anders er iets mee zou doen”. Dankzij geld van oud-Mojo-directeur Leon Ramakers kan Kink terugkeren. Het gaat “nadrukkelijk” om een privé-investering, zeggen ze. Hoogesteijn: “We zijn redactioneel onafhankelijk.”

Veenstra en Hoogesteijn zijn nu nog de enige op de loonlijst. Verder werkt er een team van meer dan 15 personen mee aan het muziekstation, als vrijwilliger of freelancer. Andere dj’s worden de komende drie maanden bekend.

Bron: NRC/BM

Bericht delen