KINK introduceert March Madness op Nederlandse radio
vrijdag 25 maart 2022

KINK introduceert March Madness op Nederlandse radio

Radiostation KINK introduceert het in Amerika razend populaire March Madness op de Nederlandse radio. Een week lang strijden de 64 hoogst genoteerde albums uit de KINK Album Top 1000 in één-op-één duels tegen elkaar tot er één winnaar overblijft.

Luisteraars die dat album goed weten te voorspellen, maken kans op één van de vele te winnen Sonos Roam portable smart speakers. March Madness gaat op maandag 28 maart van start.

March Madness komt uit de Verenigde Staten, waar in maart al jaren weddenschappen gehouden worden bij basketbalwedstrijden om te voorspellen wie het toernooi wint. Inmiddels is March Madness daar ook inspiratie gebleken voor duels tussen filmtitels, automerken en natuurlijk andere sporten. KINK brengt March Madness voor het eerst naar de Nederlandse radio, maar dan uiteraard voor rockmuziek.

“Elk half uur is er een strijd tussen twee albums, waarop KINK-luisteraars direct invloed op uit oefenen door een stem op hun favoriet uit te brengen”, legt programma-directeur Michiel Veenstra uit. “De winnaars treffen elkaar in een volgende ronde, net zolang tot er een album overblijft. De vier winnende dag-albums komen op vrijdag aan bod in een Strijd der Titanen”.

De 64 albums komen na een loting tegenover elkaar uit. Elke dag verschijnt het schema van deelnemers voor de volgende dag op de KINK-site, waarna luisteraars kunnen voorspellen welk album zij de nummer 1 positie van die dag toedichten. “Het album Ten van Pearl Jam stond afgelopen zomer op 1 in de KINK Album Top 1000, maar door deze duel-vorm is het afwachten hoe het nu afloopt. Er zullen soms harde keuzes moeten worden gemaakt”, aldus Veenstra.

Bron: KINK/BM

Bericht delen