dinsdag 16 januari 2018

Kink FM's X-Rated naar Concertzender

Het programma X-Rated, onderdeel sinds de start van Kink FM in 1995, heeft een nieuwe toekomst gevonden op de Concertzender. Het radioprogramma voor liefhebbers van experimenteel, industrial, ambient, avant-garde en electronics maakt al sinds de start van Kink FM onderdeel uit van de programmering.

In de loop der jaren is X-Rated uitgegroeid tot een platform voor experimentele, avant-gardistische muziek. Met een eigen themakanaal; en terug te vinden tijdens vele festivals. In 1995 werd X-Rated opgezet en gepresenteerd door Arjen Grolleman. Bob Rusche is later samen met Grolleman dit programma gaan samenstellen en presenteren. Nadat Grolleman overleed bleef Bob Rusche het programma presenteren en produceren.

Op 29 juni heeft V-Ventures, de investeringsorganisatie van Vereniging Veronica, het besluit genomen te stoppen met de uitzendingen van Kink per 1 oktober vanwege de economische realiteit.

Bob Rusche: “Kink FM en V-Ventures hebben dit prachtige programma zestien jaar onderdak geboden. Het is spijtig dat daar een einde aan komt. Maar ik ben blij dat X-Rated bij de Concertzender een doorstart krijgt, zodat al die muziekliefhebbers van het programma kunnen blijven genieten. Dit is een zeer goede zaak voor deze muziek in het algemeen. De Concertzender is met haar gevarieerde en gedurfde programmering de juiste plek voor een doorstart van een programma als X-Rated.”

Bron: Kink FM/Broadcast Magazine

Bericht delen