dinsdag 16 januari 2018

Kink FM voortijdig van kabel en satelliet

Kink FM is vannacht voortijdig van de satelliet gehaald. Hierdoor wordt Kink FM niet meer via enkele kabelmaatschappijen uitgezonden. Het stoppen van de satellietverspreiding heeft namelijk ook gevolgen voor de kabeldoorgifte. Kink FM zou oorspronkelijk pas op 1 oktober stoppen. Op deze datum zou Kink FM zestien jaar zijn geworden.

Niet elke kabelaanbieder maakt gebruik van het satellietsignaal van CanalDigitaal. Luisteraars die Kink FM niet meer kunnen ontvangen, kunnen wel verder luisteren via het internet naar het alternatieve popstation.

Luisteraars zijn niet blij met het stoppen van Kink FM. Ook de reacties die luisteraars via Twitter en Facebook doorgeven zijn erg heftig. Kink FM blijft (voorlopig) nog wel via internet te beluisteren.

Het is vooralsnog onduidelijk of het contract voortijdig door V-V entures is opgezegd bij CanalDigitaal. Waarschijnlijk kan het stoppen van Kink FM op de ASTRA1-satelliet niet meer worden teruggedraaid aangezien een andere radiozender de plek van Kink FM overneemt. Directeur Guido van Nispen was niet bereikbaar voor commentaar.

In juni maakte Van Nispen bekend dat Kink FM moet stoppen omdat het radiostation geen toekomst meer heeft. Officieel trekt Kink FM op 1 oktober de stekker eruit. De studio wordt na het einde van het radiostation overgenomen door de lokale omroep Optimaal FM uit de Achterhoek.

Het is onbekend wat de dj’s van Kink FM gaan doen. Ook is het nog steeds onduidelijk of er een goed sociaal plan is voor de medewerkers is en wat het plan inhoudt.

Bron: Radio.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen