dinsdag 16 januari 2018

Keizerstad FM als internetstation verder

Keizerstad FM heeft na meer dan dertig jaar afscheid genomen van de Nederlandse ether. Op de etherfrequenties van Keizerstad is sinds gisteren het Nederlandstalige radiostation Radio Oranje Nationaal te horen. De etherfrequenties blijven in handen van de Oostelijke Media Groep, waarvan Keizerstad-eigenaar Ignas Kuppens één van de twee aandeelhouders is.

Tijdens de laatste uitzenduren was er op Keizerstad FM een speciaal afscheidsprogramma te horen. Oude- en nieuwe Keizerstad medewerkers namen hierin afscheid van de radiozender. Het Keizerstad-avontuur begon in de jaren 80 in de Nijmeegse wijk Dukenburg. De zender groeide in korte tijd uit de tot één van de populairste radiopiraten van Nederland. En werd mede door deze status een gewild project voor politie en controlediensten. Toch wist Keizerstad vol te houden en was ging als laatste grote radiopiraat de Nederlandse ether uit.

Keizerstad had op dat moment al als lokale omroep van Elst de eerste legale stappen in het Nederlandse radiolandschap gezet. Het lokale avontuur – waarbij men zich aan vele regels moest houden – werd enkele jaren later aan de kant gezet. Keizerstad maakte de stap van lokale naar commerciële regionale omroep. Daarbij was men in grotere delen van Gelderland weer in de ether te beluisteren.

Op de twee internetstreams waarop in de afgelopen jaren het commerciële Keizerstad FM te horen was kan men naar Keizerstad 80’s luisteren. Dit is een internetradiostation dat alleen maar muziek draait uit de jaren 80, muziek die vroeger ook op de radiopiraat Keizerstad te horen was. De muziek wordt afgewisseld door originele Keizerstad jingles van toen en nu. Het internetradiostation Keizerstad is een initiatief van Keizerstad-eigenaar Ignas Kuppens en werd als een grap opgezet. Toen intern bleek dat dit initiatief een succes was, besloot Kuppens Keizerstad als internetradiostation op de oude streams van Keizerstad FM verder te laten gaan.

Bron: TotaalTV/Broadcast Magazine

Bericht delen