Kees de Kort verlaat na ruim 20 jaar BNR
vrijdag 13 mei 2022

Kees de Kort verlaat na ruim 20 jaar BNR

Vrijdag 13 mei is Kees de Kort voor het laatst te horen als economiecommentator op BNR Nieuwsradio. Na ruim 20 jaar kiest hij voor een nieuw dagritme en neemt BNR afscheid van een van de beste, maar vooral ook een van de meest spraakmakende beurs- en economie-analisten van Nederland.

De econoom was sinds de jaren negentig dagelijks te horen op zender en door zijn typerende uitspraken ontwikkelde hij zijn eigen jargon. Het zogenaamde ‘DeKortiaans’ was kenmerkend en werd door velen geliefd. Gevleugelde uitspraken zijn bijvoorbeeld: “Dan gaat bij mij de bullshitmeter zwaar in het rood” of “Een dag geen schandaal, is een dag niet geleefd”.

Hoofdredacteur Mireille van Ark: “Kees is voor ons ongelooflijk lang een dagelijks baken geweest, een analist om ons met beide benen op de grond te houden. We gaan hem en zijn scherpe analyses enorm missen.”

Thomas van Zijl, presentator van BNR Zakendoen, kijkt met plezier terug op de gesprekken die hij dagelijks met Kees de Kort had. “Door mijn gesprekken met Kees zette ik vier jaar lang net op tijd mijn roze bril af en werd ik overspoeld door een gezonde dosis realisme. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Ik zal onze gedachtewisselingen missen.”

Op verzoek van De Kort vertrekt hij met stille trom. Kees de Kort: “Ik ben inmiddels 66 jaar en ben toe aan een ander dagritme en neem daarom afscheid van de dagelijkse deadlines.”

Het laatste commentaar van Kees de Kort is op 13 mei, zoals altijd, te horen in BNR Zakendoen, even na 12 uur. Om op gepaste wijze afscheid te nemen van de luisteraar zijn de hele dag de mooiste uitspraken van De Kort te horen op BNR. De komende tijd vult een aantal bekende economen de rubriek in.

Bron: BNR/BM

Bericht delen