Kees Boonman terug op Radio 1
woensdag 28 februari 2018

Kees Boonman terug op Radio 1

Politiek commentator Kees Boonman doet vanaf zaterdagochtend in het NPO Radio 1-programma Nieuwsweekend van MAX wekelijks verslag van wat hij als meest opmerkelijk heeft ervaren in de politieke arena van de afgelopen week.

Boonman beweegt zich al zo’n 40 jaar op het Haagse Binnenhof en kent de achterkamers beter dan wie ook. In Nieuwsweekend laat hij niet alleen zijn licht schijnen over de binnenlandse politiek maar ook over de rol van Nederland in het buitenland. De Britse politiek, Brexit, Brussel en Europa; het zijn thema´s die regelmatig het onderwerp zullen zijn van zijn politieke analyses.

Boonman is politiek journalist en commentator en presenteerde ondermeer elf jaar lang Kamerbreed op NPO Radio 1. Dat programma hield in december vorig jaar op te bestaan.

Met zijn wekelijkse analyse in Nieuwsweekend is hij terug op de zender. Boonman: “Politiek gaat iedereen aan, al is het soms niet voor iedereen te begrijpen. Wat politici niet zeggen, is dikwijls belangrijker dan wat ze wel zeggen. Als je het verhaal een kwartslag draait, kom je er vaak achter wat wordt bedoeld. En dat verhaal vertel ik graag.”

Jan Slagter, directeur van MAX, is verheugd met het aandeel van Boonman in Nieuwsweekend: “Kees Boonman ademt politiek. Hij is een uiterst ervaren journalist en dankzij zijn originele en bescheiden maar zeer scherpe stijl heel erg prettig om naar te luisteren.”

Bron: MAX/BM

Bericht delen