dinsdag 16 januari 2018

Kamer botst met Kamp over radiofrequenties

Minister Kamp van Economische Zaken is donderdagavond keihard in botsing gekomen met de Tweede Kamer. Kamp blijft vasthouden aan zijn plan om de radiofrequenties van commerciële stations te veilen. Maar vrijwel alle partijen, ook de VVD en PvdA, verzetten zich daartegen.

De Kamer heeft 2,5 uur vergaderd met Kamp. Niemand steunde de plannen van de minister, maar hij blijft vooralsnog volhouden. Het gaat volgens Kamp niet om het ophalen van zoveel mogelijk geld, maar “het is simpelweg het beste verdeelmechanisme”.

Niet alleen de PvdA, ook de VVD, de partij van minister Kamp zelf, is voor verlengen. Bart de Liefde van de VVD zei: “Veilen is een goed idee, als er meer vraag is naar frequenties dan aanbod. Dat lijkt nu niet het geval te zijn en dan heeft verlengen de voorkeur.”

De Tweede Kamer vindt veilen nogal vreemd omdat er helemaal geen nieuwe marktpartijen zouden zijn die azen op een landelijke FM-frequentie. “Ik weet niet hoe de Kamer aan die wijsheid komt”, reageerde Kamp. “Als ik dat soort dingen beweer zet ik eerst eens een advertentie waarbij ik vraag of er belangstelling is of ik doe een internetconsultatie.”

Bron: BNR/Broadcast Magazine

Bericht delen