dinsdag 16 januari 2018

Jurgen van den Berg naar NOS Radio 1 Journaal

Jurgen van den Berg wordt vanaf volgend jaar de nieuwe vaste presentator van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend. Hij volgt Frederique de Jong en Marcel Oosten op, die het programma nu samen presenteren.

“Met een nieuwe stem in de ochtend én een inhoudelijke verandering wil de NOS een breder publiek bereiken”, zegt plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann.

De luistercijfers zijn de afgelopen tijd gedaald en de NOS wil die trend met een nieuwe stem en inhoudelijke veranderingen keren. “Wij zijn Marcel en Frederique dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid bij het ochtendprogramma”, zegt Van Cann.

Van den Berg presenteert momenteel De Ochtend op NPO Radio 1 en de komende weken NOS Radio Tour de France. Hij werkte al eens bij de NOS, ook als nieuwslezer en radiopresentator. In 2009 vertrok hij bij de NOS, waarna hij op de radio programma’s als Lunch en Cappuccino presenteerde.

Oosten is met de NOS in gesprek over een nieuwe rol binnen de organisatie. De Jong oriënteert zich buiten de NOS. Tot 1 januari blijven ze het NOS Radio 1 Journaal presenteren.

Hoe het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend inhoudelijk gaat veranderen is nog niet duidelijk. De NOS voert daarover intern nog gesprekken. In het najaar wordt meer bekend.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen