dinsdag 16 januari 2018

Jeroen van Inkel schrijft thriller

Met zijn thriller Kortsluiting maakt radio-dj Jeroen van Inkel zijn debuut als schrijver. Van Inkel heeft ontdekt dat hij naast het draaien van muziek op de radio nog een passie heeft en dat is schrijven.

Van Inkel begon vier jaar geleden met het schrijven van het boek. Hoofdpersoon in de misdaadroman is net als Jeroen een bekende radio-dj die meer ambities heeft dan het maken van radio-uitzendingen. Deze Vrank van Houten belandt in een midlifecrisis. Jeroen: ”Hij is net 40 geworden en vraagt zich af of alles in zijn leven nog wel leuk is. Hij merkt dat hij ouder wordt. De vraag spookt door zijn hoofd of hij wel alles uit het leven haalt. Hij wil meer dan platen draaien en naam maken in de misdaadjournalistiek. Als hij stuit op een cold case, grijpt hij zijn kans.”

De dj erkent dat er een interessante parallel te trekken is tussen hemzelf als auteur en het hoofdpersonage, aangezien de dj nu zelf ook een zijpad bewandelt naast zijn dagelijkse middagshow op Q-music. ”Maar anders dan Vrank ben ik niet gaan schrijven om te laten zien dat ik nog meer kan dan plaatjes draaien”, zegt hij. ”Die wil was bij mij dan wel eerder ontstaan”, aldus de 52-jarige dj.

“Radio is juist mijn lust en mijn leven, ik heb er enorm veel plezier in. Ik heb de afgelopen jaren wel geleerd dat ik naast radio nog een passie heb. Toen ik met radio begon, ging er een nieuwe wereld voor me open. Ik verdiepte me erin en zat er veel over na te denken. Dat heb ik nu voor het eerst weer, maar dan met schrijven.”

Bron: RTL Boulevard/Nu.nl

Bericht delen