Jan van Veen lanceert Candlelight Kids
woensdag 18 augustus 2021

Jan van Veen lanceert Candlelight Kids

Jan van Veen (76) komt binnenkort met iets nieuws: Candlelight Kids. Gedichten van, voor en door kids van 10 tot 15 jaar.

Gedichtenman Jan ‘Candlelight’ van Veen staat bekend om zijn typerende, rustgevende stemgeluid waarmee hij in zijn al ruim 50 jaar durende radio-carrière inmiddels tienduizenden gedichten heeft voorgelezen op diverse zenders en zijn internetstation Candlelight Radio.

Nog altijd is Van Veen’s Candlelight Radio, dat zeven dagen per week non-stop te beluisteren is, een vast baken voor fans van mooie muziek in combinatie met gedichten van luisteraars. Nu komt Jan van Veen met iets nieuws.

Candlelight Kids
Vanaf zondag 17 oktober is Candlelight Kids wekelijks met een uur durende radio-uitzending via Candlelight Radio en via podcast te beluisteren. In samenwerking met de School der Poëzie en dr. Kila van der Starre, docent Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Utrecht, praat presentatrice Hannah met jonge amateurdichters die in de uitzending zelf hun gedichten voorlezen.

De jeugd heeft de toekomst
Volgens gedichtenman Van Veen is het maken van gedichtjes onder kinderen nog nooit zo populair geweest: “Je ziet dat de tijdsgeest kinderen enorm inspireert tot het opschrijven van hun diepste emoties. Gevoelens van angst, twijfel, hoop en liefde die ze soms op die leeftijd dikwijls verbaal nog niet goed kunnen uiten, worden prachtig beschreven op papier. Via onze website krijgen wij dagelijks pareltjes van poëzie binnen. Voor ons team heerlijk materiaal om binnenkort een prachtig gedichten-luisterprogramma van, voor en door kids van te maken”, aldus Van Veen.

Meedoen en inzenden
Kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar kunnen via het online formulier zich gratis aanmelden voor deelname aan Candlelight Kids.

Bron: Candlelight Radio/BM

Bericht delen