Islamitische vrouwen presenteren Suhoor Stories op NPO KX en NPO 2
dinsdag 21 maart 2023

Islamitische vrouwen presenteren Suhoor Stories op NPO KX en NPO 2

Tijdens de ramadan vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang en de maaltijd die voor zonsopgang wordt genuttigd heet suhoor. Deze maaltijd wordt vaak in familieverband genuttigd en is een bijzonder moment van samenzijn.

Het programma Suhoor Stories is bedacht om stil te staan bij het bijzondere suhoor moment en de start van de vastendag te vieren. Het wordt gepresenteerd door zeven islamitische vrouwen.

In Suhoor Stories brengen Nora Akachar, Oussima Tajmout, Leila Prnjavorac, Sevval Kayhan, Sabra Rahiembaks, Fitria Jelyta en Dounia Maakor dagelijks de ochtendrituelen van meer dan een miljoen Nederlanders onder de aandacht. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.

Suhoor Stories is dagelijks van 22 maart tot en met 22 april een half uur voor zonsopgang te beluisteren via npokx.nl en live te zien op NPO 2. Na afloop is de uitzending tevens als podcast te beluisteren op NPO Luister. Het is een coproductie van de NTR en ROSE stories.

Bron: NTR/BM
Foto: Fitria Jelyta, Sabra Rahiembaks, Sevval Kayhan, Leila Prnjavorac en Dounia Makoor

Bericht delen