Hoger beroep Qmusic tegen Q-dance voorlopig van de baan
donderdag 5 mei 2022

Hoger beroep Qmusic tegen Q-dance voorlopig van de baan

Het hoger beroep van Qmusic tegen de uitspraak die was gedaan in de zaak die Q-dance tegen de radiozender aanspande, lijkt voorlopig van de baan. De twee partijen bevestigen met elkaar in gesprek te zijn gegaan en hopen er onderling uit te komen.

De rechtbank van Amsterdam stelde evenementenorganisator Q-dance twee weken geleden in het gelijk en besliste dat radiozender Qmusic vanaf komend weekend moet stoppen met de programmering van dancemuziek. Q-dance is van mening dat de naam Qmusic te veel op die van de organisator lijkt als de radiozender dancemuziek draait.

Directeur Sander Bijlstra van Q-dance laat weten Qmusic twee weken extra te geven om aanpassingen aan hun programmering te doen. Ze zijn “met Qmusic in gesprek gegaan om tot nieuwe afspraken te komen”, aldus Bijlstra.

“Gezien de gesprekken op dit moment nog lopen, hebben we besloten dat Qmusic de aankomende twee weken nog geen aanpassingen hoeft te doen in haar zaterdagavondprogrammering. We verwachten binnen die termijn samen tot een oplossing te komen.”

Q-dance stapte naar de rechter omdat Qmusic een schikking uit 2005 zou hebben overtreden door programma’s specifiek toegewijd aan dancemuziek te programmeren. De evenementenorganisator vond Q-dance en Qmusic te veel op elkaar lijken. Uiteindelijk kwamen de twee partijen tot de afspraak dat de radiozender gewoon Qmusic mocht heten, maar alleen als het station niet actief dancemuziek zou promoten.

Met een nieuwe show vol dancemuziek op zaterdag zou de zender die afspraak toch schenden. De rechter gaf Q-dance daarin gelijk. Qmusic liet daarop weten in hoger beroep te gaan.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen