Het Radionieuws levert professionele nieuwsvoorziening
dinsdag 16 januari 2018

Het Radionieuws levert professionele nieuwsvoorziening

Voor radiostations met een smalle beurs die toch een professionele nieuwsvoorziening willen laten horen gaat Het Radionieuws kant en klare nieuwsbulletins maken. Betrouwbare, professioneel gelezen nieuwsbulletins die achttien keer per etmaal worden ververst worden.

Het Radionieuws richt zich op de honderden internetradiostations en maar ook op lokale, regionale en landelijke (publieke en commerciële) radiozenders. Eén van de initiatiefnemers van Het Radionieuws, Ewald van Liempt, legt uit: “Veel zenders maken nu gebruik van de nieuwsvoorziening van Novum die ongeveer evenveel verse bulletins per dag aanlevert als wij. Maar hun service stopt aan het eind van dit jaar. Wij kregen signalen uit de markt dat er behoefte is aan een kwalitatief hoogwaardige nieuwsvoorziening die het gat dat nu onstaat direct kan opvullen.”

Vergelijkbare nieuwsdiensten van de NOS en het ANP zijn voor kleine radiostations financieel niet haalbaar of simpelweg niet bereikbaar, aangezien bijvoorbeeld de NOS geen bulletins levert aan niet-publieke zenders. Het Radionieuws geeft op haar website aan, dat alle radiozenders die de nieuwsbulletins willen laten horen, deze ook kunnen afnemen. Of de stations nu groot of klein zijn; publiek of commercieel; uitzenden via internet, DAB+, kabel of FM; iedereen is welkom.

Alle klanten krijgen behalve de bulletins voor het hele uur, de headlines er gratis bij. Voor het lezen van die bulletins wordt gebruikgemaakt van een club ervaren nieuwslezers/radiomakers, waar Van Liempt er zelf ook een van is. Lokale zenders betalen voor deze dienst een vast bedrag van € 37 per maand; regionale omroepen € 97 en internetstations € 27. Voor (semi-)landelijke omroepen heeft het bedrijf tarieven op aanvraag.

Bron: Het Radionieuws/BM

Bericht delen