dinsdag 16 januari 2018

Het Platenpaleis terug op Radio 2

Het BNN-programma Het Platenpaleis komt terug op Radio 2. Een jaar geleden kreeg het programma de nieuwe naam De Weekendshow, maar luisteraars bleven het programma gewoon Het Platenpaleis noemen. Uit een enquête onder de luisteraars bleek dat 87 procent terug verlangde naar de oude naam.

Platenpaleis-dj Marc Adriani: “Al jaren bepalen de luisteraars welke platen we draaien, waarom zouden ze dan niet de titel van mijn programma mogen kiezen? Voor mij zijn de luisteraars de baas. Heerlijk om vanavond weer te beginnen met Het Platenpaleis!”

Naast het draaien van veel funky platen worden in Het Platenpaleis ook oude radiospellen nieuw leven ingeblazen. Zo is het radiospel ‘Toontje Hoger’ eerlijk gejat van de AVRO. Hierin mogen luisteraars het juiste tempo van een plaat raden. In ‘Zeg ‘ns A’, gaat de vinyl-bak van Marc open. Hij draait een B-kantje van een plaat waarna de luisteraars mogen raden welk nummer er op de A-kant staat.

Het Platenpaleis is iedere vrijdag van 20.00 tot 23.00 uur te beluisteren op Radio 2. Luisteraars bepalen via de Radio2-app of sms (2222) welke platen er gedraaid worden.

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen