Het Geluid is terug met nieuwe SuperRonde
maandag 1 augustus 2022

Het Geluid is terug met nieuwe SuperRonde

Maandag 1 augustus start bij Qmusic de nieuwe editie van het populairste radiospel van Nederland: Het Geluid. Een bijzonder element dit jaar is de aangepaste invulling van de SuperRonde.

Dit keer krijgt de luisteraar in de SuperRonde een verdubbelaar. Die verdubbelaar houdt in dat de luisteraar moet kiezen: óf twee pogingen om Het Geluid te raden óf twee keer zoveel prijzengeld als het antwoord goed is.

Vorige edities werd de SuperRonde op een vast moment gespeeld, dit jaar is het moment een grote verrassing. Als het SuperRonde-alarm gaat, betekent dat de eerstvolgende ronde de SuperRonde is. De vraag is dan: verdubbelt de luisteraar zijn of haar kansen of het geldbedrag?

Net als voorgaande jaren begint het spel met een startbedrag van € 2.500 en wordt de oplossing per fout antwoord € 100 meer waard. Elk uur mag een luisteraar een poging wagen om te raden wat Het Geluid is.

Records
In 2019 won de 36-jarige Kirsten € 100.000 met het geluid van ‘het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand’. Het snelst geraden geluid werd in 2010 binnen een dag geraden met als antwoord ‘het terughangen van een haak in een telefooncel’. Dat geluid was toen € 3.200 waard.

Het Geluid wordt elke werkdag gespeeld tussen 7 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds. Het Geluid is altijd een handeling die je uit kunt voeren.

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen