Herdenking dood Pim Fortuyn op Media Park
vrijdag 6 mei 2022

Herdenking dood Pim Fortuyn op Media Park

Vrijdag 6 mei staan de stichtingen Beeld van Pim en Vrienden van Pim Fortuyn uitgebreid stil bij de twintigste sterfdag van Pim Fortuyn. ’s Middags is er een herdenking op het Media Park in Hilversum.

Het is vrijdag precies twintig jaar geleden dat de politicus iets na 18.00 uur – nadat hij in de radio-uitzending zat bij Ruud de Wild – werd doodgeschoten door Volkert van der Graaf.

“Gezien de politieke verhoudingen in Nederland, de opkomst van de PVV, Forum voor Democratie en JA21 en het falen van de multiculturele samenleving, kan worden geconcludeerd dat veel Haagse politici de lessen van Fortuyn inmiddels hebben overgenomen, maar dat er in de praktijk nog heel veel moet veranderen”, zeggen de organisatoren.

Voor de twintigste herdenking werken de organisatoren samen met het Willehalm Instituut en Leefbaar Rotterdam. Vanuit Rotterdam en Driehuis waar ook herdenkingen worden gehouden rijden ze naar Hilversum, daar leggen ze een krans en houden ze rond 15.00 uur een minuut stilte. Enkele sprekers, waaronder oud-minister Hilbrand Nawijn, zullen een woordje doen.

Bron: Gooi en Eembode/BM

Bericht delen