dinsdag 16 januari 2018

Hans Jaap Melissen onder vuur genomen in Libië

De Nederlandse journalist Hans Jaap Melissen is in de Libische hoofdstad Tripoli onder vuur genomen door aanhangers van de Libische leider Muammar Kaddafi. Een granaat vloog rakelings langs zijn hoofd, zei hij op Radio 1. Melissen werkt als verslaggever voor de Wereldomroep en is ook regelmatig bij de NOS te horen.

Door de vele vreugdevuren in de stad was het Melissen niet direct duidelijk dat er vijandelijke troepen in de buurt waren. Hij bevond zich bij het hoofdkwartier van Kaddafi toen er steeds meer zware knallen te horen waren. De opstandelingen verzekerden hem echter dat het om vreugdevuur ging.

Melissen liep op een grasveld bij het hoofdkwartier toen de gevechten heviger werden. “Toen kwam er een enorme granaat langsgeschoten. Ik ben plat op mijn buik gedoken en heb even gewacht want er kwam daarna nog veel meer geweervuur,” aldus Melissen.

De journalist wist de compound te bereiken en kon even later worden gered door bevriende journalisten. “Zij hebben mij in een auto getrokken,” zegt Melissen. Hij maakt het goed, ondanks een paar blauwe plekken die hij opliep bij het wegduiken. Volgens Melissen is het nog altijd niet duidelijk welke gebieden veilig zijn in de Libische hoofdstad.

Bron: AD/Broadcast Magazine 

Bericht delen