Groot Nieuws Radio neemt afscheid van middengolf
donderdag 27 december 2018

Groot Nieuws Radio neemt afscheid van middengolf

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio neemt na ruim elf jaar afscheid van de middengolf. Na 1 januari 2019 gaat het radiostation digitaal verder via DAB+, de app, satelliet en interactieve televisie. In de laatste dagen van 2018 voert het presentatieteam nog volop actie en worden luisteraars geholpen om de overstap te maken naar digitale radio.

Groot Nieuws Radio is het laatste landelijke radiostation dat op dit moment uitzendt via de AM-band. De eigenaar van de zendmast in Zeewolde wil de zendlocatie ontmantelen. Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio: “We hebben de ontmanteling een aantal keren weten uit te stellen. Maar langer uitstellen was voor de eigenaar van de zendmast geen optie meer. Bovendien luisteren veel luisteraars al digitaal. In de afgelopen weken hebben we nog meer mensen geholpen met de overstap.”

De uitzending via de middengolf stopt op 1 januari om 1.00 uur. Vlak daarvoor klinkt nog een keer het lied Word Of God Speak van de band MercyMe op 1008 AM. “Met dit lied zijn we begonnen. Ons gebed was dat Gods woord zou spreken. We blijven doorgaan met onze missie via de verschillende digitale kanalen”, vertelt Wilfred Hardeman.

In de laatste weken van 2018 zendt Groot Nieuws Radio de Top 1008 uit, de lijst met de mooiste christelijke muziek. Tijdens de eindejaarslijst geven presentatoren elk uur een digitale radio weg. Online is er een Luisterwijzer beschikbaar met uitleg over de verschillende vormen van digitale radio.

Bron: Groot Nieuws Radio/BM

Bericht delen