dinsdag 16 januari 2018

Groot Nieuws Radio raakt middengolfzender kwijt

Groot Nieuws Radio is teleurgesteld over de uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) over het gebruik van de zendmast in Zeewolde.

De ACM wees dinsdagmiddag een verzoek af om na 31 augustus 2017 van het opstelpunt gebruik te kunnen blijven maken. Voor luisteraars is de uitzending via de middengolf nog erg belangrijk, omdat er geen landelijke dekking is via DAB+.

Directeur Wilfred Hardeman van Groot Nieuws Radio: “We willen graag nog een aantal jaren blijven uitzenden via de middengolf vanwege het grote bereik van de zender. De volledige overstap naar DAB+ komt voor ons nog te vroeg. Helemaal omdat we nog geen landelijk bereik hebben.”

Groot Nieuws Radio wilde via de ACM afdwingen om de middengolfzender te laten staan. Zendmastbeheerder Novec heeft het voornemen de zendmast neer te halen omdat die niet meer rendabel zou zijn. Er ligt een plan om een windmolenpark te bouwen rond de plek van zendmast in Zeewolde.

Wilfred Hardeman over de uitspraak van de ACM: “We gaan de uitspraak bestuderen en beraden ons op vervolgstappen.”

Groot Nieuws Radio zendt op dit moment naast de middengolf ook uit via DAB+, internet, interactieve televisie en de analoge kabel.

Bron: Groot Nieuws Radio/BM

Bericht delen