dinsdag 16 januari 2018

Groei omzet en winst FD Mediagroep

FD Mediagroep, eigenaar van BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad, presenteerde donderdag de jaarcijfers van 2016. Het bedrijf heeft een succesvol jaar achter de rug. De netto-omzet steeg met 4,3 procent tot € 74,5 miljoen en de nettowinst steeg met 23,8 procent.

“De gekozen strategie werpt zijn vruchten af”, zegt Jeroen van Dijk, financieel directeur FD Mediagroep. “De digitale transitie ligt goed op schema en de cijfers van afgelopen jaar zijn daar een mooi resultaat van.”

De groei is te danken aan de digitale lezersomzet van Het Financieele Dagblad, de adverteerdersomzet van BNR Nieuwsradio en de expansie van het datacluster. BNR Nieuwsradio is inmiddels de belangrijkste radiozender voor zakelijke beslissers. Het is het meest selectieve radiostation van Nederland in de B2B-doelgroep. Het totale weekbereik liet een stijging zien vanaf de nieuwe programmering in september. BNR Nieuwsradio blijft zijn nieuwsaanbod verder personaliseren en digitaliseren.

BNR-programma’s zijn onder meer in iTunes en Spotify als podcast beschikbaar. De bestaande BNR-programmering wordt aangevuld met een digitale programmering van podcasts. Ook is het BNR Expert Podcast Netwerk gelanceerd met de beste inhoudelijke podcasts.

Bron: FD Mediagroep/BM
 

Bericht delen