dinsdag 16 januari 2018

Gouden Roos voor Vroege Vogels concert

De uitzending European Dawn Chorus, waar het VARA-radioprogramma Vroege Vogels in de nacht van 1 mei 2016 onderdeel van was, heeft in Berlijn de Gouden Roos gewonnen in de categorie Radio-evenement van het jaar.

In het programma, een initiatief van de Ierse publieke radio, werd het ontwaken van de vogels in heel Europa gevolgd. De ochtendzang van de vogels begon in Moskou en was met de zonsopkomst mee live te horen vanuit Nederland, Noorwegen, Groot-Brittannië en Ierland. In Nederland konden de aangesloten Europese omroepen luisteren naar nachtegalen, rietzangers en grote sterns vanaf de Mokbaai op Texel. De zang van deze vogels werd daar ten gehore gebracht en becommentarieerd door Vroege Vogels-verslaggever Rob Buiter en de Ierse ornitholoog Eric Dempsey.

Initiatiefnemer en programmamaker Derek Mooney, die namens de Ierse radio de Gouden Roos in ontvangst nam, zei in zijn dankwoord dat de prijs een bekroning is voor alle Europese omroepen die de European Dawn Chorus tot een succes hebben gemaakt.

VARA’s Vroege Vogels zendt ter gelegenheid van het winnen van de Gouden Roos komende zondag tussen 07.30 uur en 08.00 uur op NPO Radio 1 een compilatie uit van het Europees Vogelconcert.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen