Gouden RadioRing Gala donderdag live te volgen
woensdag 27 januari 2021

Gouden RadioRing Gala donderdag live te volgen

Donderdag 28 januari organiseert AVROTROS het Gouden RadioRing Gala weer vanuit Theater Gooiland in Hilversum.

Geen overvolle zaal en drukke rode loper dit keer, maar een intieme avond met alleen presentator Rob Janssen, de genomineerden en de uitreikers. Het wordt een editie waarin de luisteraar centraal staat. Het Gouden RadioRing Gala is hier online te volgen vanaf 20.00 uur.

De genomineerden voor de Gouden RadioRing zijn Jan-Willem Start Op (NPO Radio 2), Arbeidsvitaminen (NPO Radio 5), Kinkstart (KINK), Mattie & Marieke (Qmusic) en The Boom Room (SLAM!).

Ook wordt tijdens het gala bekend wie de favoriete radiopresentator en -presentatrice zijn (de Zilveren RadioSterren). Dit jaar wordt er een nieuwe publieksprijs aan dit rijtje toegevoegd, namelijk de prijs voor beste podcast van het jaar (de Gouden Podcast).

Afgelopen jaar is uit de luistercijfers en de stortvloed aan reacties gebleken dat mensen veel steun en behoefte hadden aan het gezelschap van radio en podcasts. Het Gouden RadioRing Gala wil laten zien dat 2020 meer dan ooit het jaar van de luisteraar is geweest.

Tijdens de uitreiking op 28 januari worden naast de vier publieksprijzen ook de winnaars van de Marconi Awards bekendgemaakt. Deze juryprijzen bestaan uit de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award.

Bron: BM

Bericht delen