dinsdag 16 januari 2018

Gouden Harp voor Daniël Dekker

Daniel Dekker heeft gisteren de Gouden Harp gekregen tijdens de uitreiking van de Buma Awards. De AVROTROS-dj kreeg de prijs voor zijn ‘niet-aflatende verdiensten voor het promoten van de Nederlandse muziek’. Dekker ontving de onderscheiding uit handen van zangeres Ruth Jacott.

Dekker werd in een filmpje door een groot aantal Nederlandse artiesten lovend toegesproken. Ook Jacott stak de loftrompet over de presentator van Gouden Uren en Muziekcafé: “Ik wil je uit de grond van mijn hart bedanken dat je me altijd hebt gesteund. En met mij vele collega’s. Eindelijk word jij eens in het zonnetje gezet.” Dekker hield aansluitend een pleidooi voor meer muziek van Nederlandse bodem op de zenders.

Buma Cultuur-directeur Frank Helmink kijkt tevreden terug op een voor Nederland uiterst succesvol verlopen muzikaal jaar: “Niet alleen nationaal maar ook internationaal. Onze Nederlandse DJ’s zijn wereldwijd aan de top blijven presteren en laten we naast Mr. Probz en Dotan natuurlijk ook The Common Linnets en Chef’Special niet vergeten. Of we 2014 gaan overtreffen? Zeker! Ik verwacht in 2015 nog meer en grotere successen van Nederlandse componisten. De tijd is er rijp voor!”

Bron: Buma/Broadcast Magazine

Bericht delen