Global Top 40 gelanceerd
zondag 20 maart 2022

Global Top 40 gelanceerd

De Stichting Nederlandse Top 40 en Capital of Media zijn gestart met een nieuwe internationale radio chartshow: Global Top 40. De hitlijst biedt een overzicht van de muzikale ontwikkelingen in de wereld.

De Global Top 40 kijkt naar de 21 belangrijkste muziekmarkten op alle continenten en brengt op basis daarvan iedere week een overzicht. De lijst met de grootste hits vertegenwoordigt daarmee ruim 70 procent van de wereldwijde muziekmarkt.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40: “Met de Global Top 40 laten we iedere week zien wat er buiten onze landsgrenzen gebeurt. Dankzij de samenwerking met Capital of Media kunnen we alles rond die hitlijst nu ook laten horen. Een dynamische en informatieve show die je in minder dan twee uur tijd alles laat weten wat er op dit moment in de wereld speelt op muzikaal vlak.”

Anthony Timmers, Capital of Media: “Als klein jongetje fietste ik elke week naar de platenzaak om hét gedrukte exemplaar op te halen. Jarenlang mocht ik de Top 40 audio-edits verzorgen als vormgever van Radio 538 en nu met deze samenwerking gaan we muziekfans over de hele wereld verblijden. Ons redactie- en productieteam maakt vol passie het wekelijkse programma, dat gepresenteerd wordt door Nick Karkazis.”

“Voor de nieuwe chartshow maakten we ook een compleet nieuw jinglepakket. De Global Top 40 is iedere donderdag te beluisteren via verschillende radiostations over de hele wereld en via top40.nl. Radiostations die interesse hebben om het programma on air te krijgen, kunnen contact opnemen met het salesteam van Capital of Media.”

Bron: Capital of Media/BM

Bericht delen