dinsdag 16 januari 2018

Glazen Huis naar Apeldoorn in 2017

Apeldoorn krijgt in 2017 het Glazen Huis, maakte radiozender NPO 3FM donderdag bekend. Dj Michiel Veenstra verraste de trotse burgemeester van de stad met de komst van 3FM Serious Request in december 2017.

Zendermanager Basyl de Groot: “Wat een heerlijk vooruitzicht dat we volgend jaar voor het eerst in de provincie Gelderland mogen logeren. Samen met de stad, de provincie en alle inwoners gaat NPO 3FM in 2017 het avontuur aan dat 3FM Serious Request heet. Maar eerst gaan we full speed richting Breda voor de editie van 2016.”

De gemeente Hilversum was overigens ook kandidaat voor 3FM Serious Request in 2017, maar is dus niet gekozen.

De dagen voor kerst vraagt de publieke jongerenzender aandacht voor een stille ramp. Van Friesland tot Limburg: door het hele land zamelen buurtkinderen, vriendengroepen, scholen, verenigingen en bedrijven geld in voor het Rode Kruis. Vanuit het Glazen Huis op een plein ergens in Nederland draaien drie 3FM dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt.

Tot en met kerstavond maken de jocks 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze de acties voor 3FM Serious Request op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM dj’s, bands, artiesten, luisteraars en actievoerders op het plein geven de jocks de energie die ze zo hard nodig hebben.

Internationale radiostations uit Wallonië, Oostenrijk, Letland, Zweden, Zwitserland en Roemenië sluiten zich dit jaar bij de actie aan. In 2016 staat het Glazen Huis in Breda, om aandacht te vragen voor kinderen die sterven aan longontsteking.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen