Giel Beelen laat zich opsluiten
vrijdag 11 mei 2018

Giel Beelen laat zich opsluiten

Veronica-dj Giel Beelen laat zich woensdag 16 mei vrijwillig twaalf uur lang opsluiten in een hokje van één bij twee meter. Hij presenteert zijn ochtendshow die dag vanuit dit kleine hokje, dat symbool staat voor de bordeelhokjes in India, om aandacht te vragen voor de problematiek rondom kinderprostitutie wereldwijd.

De opsluiting is onderdeel van de ‘Lock me Up – Free a Girl actie’. Giel zal zijn ochtendshow vanuit zijn tijdelijke onderkomen presenteren, maar na zijn programma zal hij ook ieder uur op Radio Veronica verslag doen van de situatie en zijn medekandidaten, waaronder Thomas Berge en John Ewbank. Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen werken zij aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes.
Tijdens de Week tegen Kinderprostitutie (13 – 20 mei) waar de ‘Lock me Up actie’ onderdeel van is, laten ruim 300 bekende en onbekende Nederlanders zich, verspreid over meer dan 30 verschillende locaties in Nederland, opsluiten om zoveel mogelijk bewustwording te creëren en sponsorgeld op te halen voor het gezamenlijk doel van 1 miljoen euro voor de bevrijding van meisjes uit de kinderprostitutie. Meer informatie via: www.weektegenkinderprostitutie.nl

Bron: Radio Veronica

Bericht delen