dinsdag 16 januari 2018

Giel Beelen bevestigt stoppen ochtendshow

Giel Beelen stopt met zijn ochtendprogramma bij NPO 3FM. De radio-dj is tot dusver elke werkdag van 6.00 tot 10.00 uur te horen op de publieke zender. Beelen heeft dat maandagochtend in zijn show Giel bevestigd. 

In een interview met het AD licht de dj zijn keuze toe. “Ik vind het zelf heel mooi om plaats te maken voor anderen”. Beelen wil zich bijvoorbeeld veel meer gaan bezighouden met het scouten van nieuw talent. “Ik wil ook meer doen met livemuziek en dieper ingaan op de verhalen van muzikanten. Dat gaat niet samen met mijn ochtendshow. Dat voelt niet goed. Dat geldt ook voor het Glazen Huis. Ik heb aangegeven daar in elk geval dit jaar geen actieve rol in te willen spelen. Het past niet meer bij mijn nieuwe rol.”

Al geruime tijd dalen de luistercijfers NPO 3FM. Bij de doelgroep 20-34 jaar zijn die cijfers ten opzichte van een jaar geleden bijna gehalveerd. “Het klinkt gek, maar ik zie die dalende cijfers ook als een zegen”, zegt Beelen. Bij zijn eigen programma is het zenderaandeel eveneens flink gedaald. Haalde de ochtendshow in juni-juli vorig jaar nog een aandeel van circa 21 procent, nu is dat gezakt tot 11,5 procent.

Bron: Nu.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen