Geschillencommissie stelt AVROTROS in het gelijk
dinsdag 8 mei 2018

Geschillencommissie stelt AVROTROS in het gelijk

De onafhankelijke geschillencommissie van de NPO is het eens met de bezwaren die AVROTROS heeft aangevoerd tegen de vernieuwde programmering op NPO Radio 2. “De Raad van bestuur heeft niet zorgvuldig gehandeld en er is niet kenbaar rekening gehouden met de belangen van presentator Annemieke Schollaardt”, aldus de commissie in antwoord op het bezwaar van de omroep.

Op verzoek van de NPO maakte Schollaardt medio vorig jaar de overstap van NPO 3FM naar NPO Radio 2, om daar een middagprogramma te presenteren. Twee weken na de start van Annemiekes A-Lijst liet de NPO weten haar programma in 2019 anders te willen invullen. AVROTROS tekende bezwaar aan.

Algemeen directeur Eric van Stade is blij dat AVROTROS door de geschillencommissie in het gelijk is gesteld. “Des te vreemder vind ik de reactie van de NPO dat zij de uitspraak van haar eigen geschillencommissie naast zich neerlegt en nergens op terug wenst te komen. Waar heb je dan zo’n commissie voor? Het mag duidelijk zijn dat wij met deze uitspraak van de geschillencommissie in de hand vervolgstappen gaan zetten.”

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen