dinsdag 16 januari 2018

Gerard Ekdom gaat naar Radio 2

NPO 3FM-deejay Gerard Ekdom stapt na de zomer over naar Radio 2. Hij gaat daar een ochtendprogramma presenteren. “Radio 2 is een zender die steeds meer naar mij toe groeit. Ik heb er ontzettend veel zin in”, liet hij vanmiddag weten in zijn 3FM-programma.

De deejay wisselt ook van omroep. Hij gaat van AVROTROS naar BNN-VARA. Ekdoms contract bij AVROTROS loopt over enkele maanden af.

Tessel van der Lugt, hoofd Radio BNN-VARA: “Met een doorgewinterde muziekliefhebber als Gerard hebben we een waardige opvolger gevonden voor Sander de Heer in de ochtend op NPO Radio 2. Sander heeft dit acht jaar met ongelooflijk veel passie gedaan, waarvoor we hem enorm dankbaar zijn. Maar het laatste jaar krabte hij zich ook wel eens achter de oren over hoe lang hij zijn wekker nog op dit tijdstip wilde zetten. Met Gerard hebben we de gedroomde kandidaat voor de job. Ik weet zeker dat de luisteraars van Radio 2 hem heel snel in de armen sluiten.”

Ekdom: “Ik heb bij 3FM een belachelijk toffe tijd gehad. Zeventien top-jaren waarin ik alles uit de zender heb gehaald wat ik maar kon bedenken. En 3FM uit mij. Maar het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Een geweldige kans om op Radio 2 een compleet nieuwe ochtendshow te gaan doen, een avontuur waar ik erg veel zin in heb.”

Aan de programmering van 3FM wordt al enige tijd gesleuteld. Coen & Sander stappen na de zomer over naar Radio 538. Eric Corton stopte einde vorig jaar met zijn programma That’s Life en Claudia de Breij verliet de zender om ruimte te maken voor nieuw talent. Ook Radio 2 is bezig met een vernieuwingsslag.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen