dinsdag 16 januari 2018

Gemeente Den Haag steunt FunX

De Haagse programmering van radiozender FunX is voor de komende twee jaar gewaarborgd. De Haagse gemeenteraad ging akkoord met extra subsidie voor de jongerenzender.

De Haagse afdeling van D66 had een amendement ingediend om de programmering van FunX Den Haag de komende twee jaar te behouden. Het amendement werd gesteund door de coalitiepartijen D66, VVD, PVDA en CDA. Ook oppositiepartijen SP, GroenLinks, Islam Democraten, Partij van de Eenheid, Haagse Stadspartij, Partij voor de Dieren, Groep De Mos, Groep Okcuoglu en Politieke Partij Scheveningen stemden in met het amendement.

Het amendement beschrijft een tweejarige subsidie. In 2014 verdubbelt de raad het reeds toegezegde bedrag van Wethouder Baldewsingh tot 100.000 euro. In 2015 ontvangt FunX Den Haag eenzelfde bedrag om de Haagse uitzendingen van FunX te waarborgen.

D66 raadslid Martijn Bordewijk: “FunX is een dynamische radiozender die grote groepen jongeren in de stad aanspreekt en die van toegevoegde waarde is voor het lokale medialandschap. De bedrijfsvoering van de Haagse editie van FunX is gebaat bij een financiering voor de langere termijn in plaats van telkens eenjarige ad hoc beslissingen.”

Cees Anceaux, bestuursvoorzitter van FunX, meldt: “We zijn erg blij met deze erkenning van FunX in Den Haag. Met deze extra subsidie ontstaat er rust op de werkvloer en kunnen we ons volledig inzetten om een goed Haags programma neer te blijven zetten in de Hofstad. We hopen dat het goede voorbeeld van Den Haag in andere steden gevolgd wordt.”

Bron: FunX

Bericht delen