dinsdag 16 januari 2018

FunX kan doorgaan zonder subsidie

FunX moet veel geld bezuinigen, maar gaat niet stoppen. FunX kreeg tot nu toe één miljoen euro subsidie om onder andere in de vier groten steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht via de ether uit te zenden. Cherylla Ganpatsingh, mediadirecteur van FunX, is niet verrast dat de subsidie stopt. “We vinden het wel heel jammer, maar de zender blijft gewoon bestaan.”

 

“Funx blijft het merk dat het was en zal altijd kracht blijven uitstralen. Zeker in de politieke omstandigheden waarin we nu zitten is FunX juist het tegengeluid. FunX laat zien dat multiculturaliteit absoluut een meerwaarde heeft en geslaagd kan zijn. Dat zal ondanks de bezuinigingen overeind blijven,” aldus de mediadirecteur.

Inmiddels onderzoekt de Sky Radio Group, eigenaar van Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM, ook of het interessant is om FunX over te nemen. Dit gebeurt alleen als FunX de FM-frequenties in de grote steden kan behouden. Mocht de omroep deze frequenties kwijtraken als FunX geen publieke omroep meer is en commercieel gaat, dan heeft Sky Radio Group geen interesse meer in FunX.

Ook Wild FM Hitradio heeft interesse getoond in de publieke zender. Dave Leusink, directeur Wild FM: “Vaak wordt bijvoorbeeld gedacht dat allochtonen alleen naar urban-muziek luisteren, maar dat is gekkigheid. Alsof Nederlanders alleen Nick en Simon luisteren. Wij bereiken met ons interactieve format een gezonde mix van allochtone en autochtone luisteraars en bewijzen dit al jarenlang.”

Bron: Radiovisie

Bericht delen