Frits Spits geëerd in aflevering RadioReuzen over de Avondspits
woensdag 11 oktober 2023

Frits Spits geëerd in aflevering RadioReuzen over de Avondspits

KRO-NCRV presentator Frits Spits viert zijn 50-jarig jubileum op de Nederlandse radio. Radiopresentator Bert Kranenbarg presenteert daarom een speciale aflevering van de podcast RadioReuzen.

Samen met luisteraars eert hij het iconische programma de Avondspits, dat Spits presenteerde tussen 1978 en 1988. De podcast met het gesprek met Frits Spits is beschikbaar via de bekende podcastkanalen en via nporadio5.nl/RadioReuzen.

Aflevering 43 van de KRO-NCRV podcast RadioReuzen is opgenomen in Beeld & Geluid in Hilversum ter gelegenheid van de Dutch Mediaweek. Fervente luisteraars van de Avondspits schoven aan achter de microfoon en vertelden over hun herinneringen. Over hoe de jingles nog steeds voor kippenvel zorgen, hoe ook in België dagelijks geluisterd werd en dat een hele generatie muzikaal is opgevoed door Frits Spits. De Poplimerick, Kruip in de huid van, Draaifout en nog veel meer iconische programma-items worden besproken in de aflevering. RadioReuzen is een podcastserie over grootheden in meer dan honderd jaar Nederlandse radio.

Spits was dinsdag 10 oktober ook te gast in het KRO-NCRV programma BertOp5 op NPO Radio 5 om te praten over 50 jaar radiomaken. De speciale aflevering van RadioReuzen is een cadeau van Bert Kranenbarg voor Frits: “De Avondspits heeft 15 jaar bestaan en is al bijna 30 jaar geleden gestopt. Maar dat het programma nog steeds zoveel bijzondere verhalen oproept toont wel aan dat de impact enorm geweest is. Logisch dat mijn grenzeloze liefde voor de radio vooral door de Avondspits aangewakkerd is.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen