dinsdag 16 januari 2018

Frits Spits: “Bang voor tijd die me inhaalt”

In de serie Radio Hall of Fame praat Sjors Fröhlich voor Broadcast Magazine met mensen die van groot belang zijn (geweest) voor de Nederlandse radio. In de decembereditie de afsluiting van deze reeks met een levende radiolegende, die deze maand afscheid neemt van de muziekradio: Frits Spits.

Op de vraag of ‘de oude eik weg moet om meer zonlicht voor de kleinere bomen te krijgen’, zegt Spits: “Zo is het precies. Grappig dat je dat zegt, de oude eik. Maar die boompjes moeten gaan groeien, ze staan al behoorlijk lang in mijn schaduw. En dat moet ophouden. Ik heb een bepaalde manier van presenteren. Die zal ook niet meer veranderen en het is een keer mooi geweest. Ik ben bang voor de tijd die me inhaalt. Ik merk dat ik bepaalde nieuwe mediaontwikkelingen of muziek minder interessant ga vinden. Als dat gebeurt, moet je ophouden.”

Maar is er ook talent dat uitgroeit tot nieuwe radiopersonalities?
“Dat is nou een aardig punt dat je daar noemt. Er is heel veel talent, meer dan in mijn begintijd. Maar de radio is te geformatteerd. Presentatoren worden teveel in een keurslijf gedwongen, waardoor ze te weinig vrijheid hebben en hun talent niet kunnen ontwikkelen tot echte persoonlijkheden. (…) Laat die jongens de muziek draaien die ze mooi vinden. Je kunt toch geen platen testen in focusgroepen? Ik geloof in Top 2000-radio. Radio voor alle generaties. Maar hier spreekt de oude man.”

Het complete interview met Frits Spits is te lezen in Broadcast Magazine 330. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen