Freriks en VPRO niet meer in gesprek na ‘ontslag’
maandag 3 december 2018

Freriks en VPRO niet meer in gesprek na ‘ontslag’

Philip Freriks gaat niet meer in gesprek met de VPRO over voortzetting van zijn column voor het radioprogramma OVT. Hij kreeg zondag tijdens de uitzending van het NPO Radio 1-programma tot zijn verbazing te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet.

“Ik heb dit echt als een klap in mijn gezicht ervaren. Ik heb dan ook meteen mijn biezen gepakt en ben boos de studio uitgelopen.” De VPRO maakte na het voorval wel excuses. Maar Freriks is niet meer van plan terug te keren in OVT.

In het tv-programma Pauw kreeg Freriks maandagavond een nieuwe verrassing. Hij kreeg daar een fragment te horen waarin een andere columnist van OVT, John Jansen van Galen, vertelt dat er met hem door de hoofdredactie van de VPRO al eerder was gesproken over het ontslag van Freriks.

Freriks blijkt daar geen weet van te hebben en reageerde bij Pauw met de woorden: “Ik ben nu voor de tweede keer verbijsterd. Want ik heb dit heel expliciet gevraagd, en er is tegen mij gezegd dat hier absoluut geen sprake van was.”

Bron: De Telegraaf/Nu.nl/NOS/BM

Bericht delen